Prenumerera på Offentliga fastigheter

Nyheter

 • Att bygga skola på vetenskaplig grund – hur gör man det?
  2019-06-26
  SKL:s FoU-fond för kommunernas fastighetsfrågor har bidragit ekonomiskt till det fristående forskningsinstitutet Ifous projekt om skolmiljöer.
 • Nyhetsbrev Offentliga fastigheter nr 7 2019
  2019-06-20
  I detta nyhetsbrev kan du läsa om tre nya rapporter; Ifous fokuserar: Skolmiljöer, Framtidens kulturlokaler och Regionernas fastighetsnyckeltal 2018. Du får även information om vad som händer inom två pågående FoU-projekt, tips om fyra arrangemang, inspiration från två medlemmar samt ett axplock från omvärlden.
 • Nyhetsbrev Offentliga fastigheter nr 6 2019
  2019-05-23
  I detta nyhetsbrev kan du läsa om pågående förstudie för Nationellt centrum för lärandemiljöer och två slutförda FoU-projekt. Du får även information om arrangemang och utbildningar samt ett axplock från omvärlden.
 • Ny webbplats för Offentliga fastigheter
  2019-05-04
  Nu lanseras äntligen denna nya webbplats som vi hoppas ska bli ett kunskapsnav för alla som arbetar med offentliga fastigheter. I kunskapsnavet kan du hitta resultaten från genomförda FoU-projekt och tanken är att den ska utvecklas ytterligare framöver med bland annat länkar till intressant information hos medlemmarna.
 • Solceller – 10 inspirerande exempel, lagförutsättningar och checklista för att komma igång
  2019-05-04
  Allt fler solceller installeras och här kan du läsa om tio inspirerande exempel på solcellsanläggningar runt om i Sverige. Du kan även ta del av lagförutsättningar samt en checklista för hur du kommer igång och vad som är bra att tänka på. Tre av de inspirerande exemplen finns även presenterade som filmer.
 • Myndighetskrav inom miljö- och hälsoskydd resp. arbetsmiljö
  2019-05-04
  Det finns många frågor kring vilka regler som gäller inom arbetsmiljö resp. miljö- och hälsoskyddsområdet kopplat till skolor.

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

Offentliga fastigheter

Offentliga fastigheter är en samarbetsfond mellan Sveriges Kommuner och Landsting och tre statliga fastighetsförvaltare. Offentliga fastigheter ska fungera som forum för erfarenhetsutbyte samt driva utvecklingen av gemensamma frågor inom fastighetsförvaltningsområdet. En gemensam och samordnad satsning ger stor effekt!